A korszerű konyhatechnika nagyszerű találmányai megkönnyítik a háziasszony dolgát, s így a kenyérsütés sem nehéz, verejtékes munka többé. A kenyérsütőgép használatával megédesedhetnek a vasárnap reggelek, amikor is a frissen sült kalács illatára nyújtózkodhatunk a vekker csörgése helyett...
Néhány hasznos tanács:
A kenyérsütés hozzávalói szobahőmérsékletűek legyenek.
A lisztek olykor eltérő minősége miatt olykor picit többre, vagy éppen kevesebbre van szükség. A dagasztás végére a jó tészta az edény falától elválik, szép kis cipóvá gömbölyödik.
A kelesztést érdemes szobahőmérsékleten, akár kicsit hosszabb ideig is elnyújtani.
A grillcsirke sütésére szolgáló sütőzacskóban úgy sül a kenyér, mint a legtökéletesebb kemencében. Természetesen süthetünk egyszerűen tepsire téve is.
|