Vörös lencsés doza (indiai)
Hozzávalók:
1/2 bögre vörös lencse
1/2 bögre rizs
1/2 teáskanál őrölt kurkuma
1/2 teáskanál frissen őrölt feketebors
2 evőkanál apróra vágott friss koriander vagy 2 teáskanál őrölt koriandermag
1 teáskanál só
olaj a kisütéshezA lencsét és a rizst egy éjszakán át (min. 8 óra) annyi vízben áztatjuk, amennyi ellepi, a várható duzzadást is belekalkulálva.
Botmixerrel vagy robotgépben egynemű masszává turmixoljuk. Ekkor elvileg egy tálban meleg helyen erjedni kellene hagyni 24 óra hosszat, de én sosem szoktam.
Belekeverjük a fűszereket. Ha gyerekek is esznek belőle, kevesebb borsot használjunk.
Kevés olajon sütjük, mint a palacsintát, kb. ceruzavastagságú, 10-15 cm átmérőjű lepények legyenek. A tésztát merőkanál aljával egyengethetjük el a serpenyőben.
Önmagában is finom, de tejföllel vagy indiai ételek mellé köretnek is adhatjuk.
|