Kakas / fahjas csiga
Hozzvalk (1 nagy tepsire):
1/2 kg liszt (legyen egy kicsit tbb, mert ltalban felveszi),
25 dkg margarin,
2 tojs,
5 dkg cukor,
2 dkg leszto,
2 dl tej,
egy csipet s
a tltelkhez: cukros kakapor ill. orlt fahj
Az lesztot a tejjel s egy kis cukorral felfuttatjuk, majd alaposan sszegyrjuk a tbbi alapanyaggal. Kb. 2 rig hagyjuk kelni. Viszonylag vkonyra nyjtjuk (szltben is kelni fog a stoben), megkenjk cukros kakaval ill. fahjjal, felcsavarjuk, majd felszeleteljk. A szeleteket egymstl kb. 1-1,5 cm tvolsgra kivajazott tepsibe tesszk. Elomelegtett stoben, kzepes lngon stjk, gztuzhelyen a magasabbik polcon, mert inkbb az alja szokott meggni. Ha jl csinljuk, akkor szpen sszekelnek-slnek a szeletek. Idelis reggeli, tzrai!
|