Kakaós / fahéjas csiga
Hozzávalók (1 nagy tepsire):
1/2 kg liszt (legyen egy kicsit több, mert általában felveszi),
25 dkg margarin,
2 tojás,
5 dkg cukor,
2 dkg éleszto,
2 dl tej,
egy csipet só
a töltelékhez: cukros kakaópor ill. orölt fahéj
Az élesztot a tejjel és egy kis cukorral felfuttatjuk, majd alaposan összegyúrjuk a többi alapanyaggal. Kb. 2 óráig hagyjuk kelni. Viszonylag vékonyra nyújtjuk (széltében is kelni fog a sütoben), megkenjük cukros kakaóval ill. fahéjjal, felcsavarjuk, majd felszeleteljük. A szeleteket egymástól kb. 1-1,5 cm távolságra kivajazott tepsibe tesszük. Elomelegített sütoben, közepes lángon sütjük, gáztuzhelyen a magasabbik polcon, mert inkább az alja szokott megégni. Ha jól csináljuk, akkor szépen összekelnek-sülnek a szeletek. Ideális reggeli, tízórai!
|