TÚRÓS KALÁCS
Hozzávalók 16 szelethez:
Tésztához: 25 dkg liszt, 2 dkg fruktóz, 6 dkg Delma light margarin, 1 citrom héja,
1 db tojás sárgája, 3/4 dl 1,5%-os tej, csipet só.
Kovászhoz: 1/2 dl 1,5%-os tej, 2 dkg élesztő, 5 dkg liszt, 1 dkg fruktóz.
Töltelékhez: 4 dkg Delma light margarin, 4 dkg fruktóz, 2 db tojás, 30 dkg túró, 1 citrom leve.
Elkészítjük a kovászt és kelesztjük. A lisztet megszitáljuk, elkeverjük a fruktózzal, az olvasztott margarinnal, a reszelt citromhéjjal és a sóval. A tojások sárgáját elkeverjük a langyos tejben, és a kovásszal együtt a liszthez öntjük. Jó alaposan kidolgozzuk, a tetejét kevés liszttel megszórjuk és letakarva, meleg helyen kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, vékonyra nyújtjuk és megkenjük túrótöltelékkel. Összecsavarjuk és kikent, lisztezett tepsibe téve kicsit még kelesztjük. Tetejét megkenjük tojással, az oldalát megszurkáljuk villával, hogy ne repedezzen be. Jól előmelegített sütőben, mérsékelt lángon sütjük.
|