FONOTT KALÁCS 2
Hozzávalók:
1 kg liszt, 1 dkg só, 7 dkg fruktóz, 18 dkg Delma light margarin, 2 db tojás sárgája, 5 dkg élesztő, 1 citrom héja, 10 dkg mazsola, 2 dl 1,5%-os tej.
A kovászt elkészítjük és kelesztjük. A megszitált lisztben elkeverjük a sót, a meleg tejben elkevert tojások sárgáját, az olvasztott margarint, a citromhéjat, a mazsolát, és végül a megkelt kovásszal jól összedolgozzuk. Meleg helyen, letakarva kelesztjük. Lisztezett gyúródeszkára borítjuk, és 9 egyenlő részre osztjuk. Három-három szálat fogunk kisodorni és összefonni. Megkenjük a tojások sárgájával, és kikent tepsibe téve, kicsit még pihentetjük. Előmelegített sütőben, mérsékelt lángon sütjük.
|