Hsvti foszls kalcs
Hozzvalk:
12 szelethez:
3.5 - 4 dl tej
1 kockacukor
3 dkg leszt
50 dkg simaliszt
10 dkg vaj
5 dkg cukor
2+1 tojssrga
s
5 dkg mazsola
Elksztse:
1 dl langyos tejbe beletesszk a kockacukrot, az lesztt, s meleg helyen megkelesztjk. A lisztbe belentjk a kovszt, s galuska lgysg tsztt ksztnk. Konyharuhval letakarjuk s ktszeresre kelesztjk. A maradk langyos tejbe beletesszk a st a cukrot , s 2 tojs srgjt. Aprnknt a liszthez adjuk, majd ktszerre, hromszorra hozzadjuk az 5dkg felolvasztott vajat, s jl kidolgozzuk. Akkor j, ha a tszta hlyagos. A tetejt megszrjuk liszttel s megint hagyjuk kelni. Ha ismt a ktszerese, kibortjuk egy lisztezett deszkra, s beledolgozzuk a mazsolt. /elzleg langyos vzben ztatjuk / Hrom cipt formlunk, majd hengerr formljuk, s befonjuk. Vajjal kikent formba tesszk, s letakarva langyos helyen addig kelesztjk mg el nem ri a forma tetejt. Megkenjk tojssrgjval, s elmelegtett stben 200 fokon stjk. / kb.: 40- 50 percig / A formban hagyjuk kihlni
|