Szezámmagos Graham-kenyér
1 kiskanál szárazélesztõ, 20 dkg finomliszt, 20 dkg rozsliszt, 10 dkg Graham-liszt,
2-3 evõkanál kovász, 1 púpozott kiskanál só, 1 mokkáskanál cukor, 1 kiskanál
margarin nagy vaj, 3,8 dl langyos víz, l kiskanál szezámmag.
Az élesztõt a nagy sütõedény aljára szórjuk, ráöntjük a kovászt, a lisztet, a sót, a
cukrot, hozzáadjuk a margarint és a langyos vizet és beindítjuk a WHITE BREAD,
MANUAL programot.
Sütõben sütve ha kész a tészta, lisztezett deszkára borítjuk, kicsit formára igazítjuk,
és az elõírás szerint beáztatott, szárazra törölt és olajjal kikent vagy alufóliával
kibélelt pataki tálba tesszük, duplájára kelesztjük (kb. ~1/2 óra), tetejét vízzel
megkenjük, megszórjuk szezámmaggal, majd a langyos, éppen begyújtott sütõbe
tesszük. A kelesztés itt fejezõdik be, ahogy melegszik a tál. A gáztûzhely 3-4.
fokozatán sütve jó egy óra alatt kész a friss, ropogós kenyér
|