Sajtos Graham-kenyér
1 1/2 kiskanál szárazélesztõ, 2 evõkanál rozslisztes kovász, 30 dkg Graham-liszt,
40 dkg rétesliszt, 10 dkg fehér rozsliszt, 1 ,kiskanál só, 1 kiskanál cukor, 5 dkg reszelt
sajt, 4 dl komlós korpalé (vagy langyos víz), egy csipet aszkorbinsav.
A nagy keverõedénybe beletöltjük a hozzávalókat, és a fehér kenyér (WHITE
BREAD, MANUAL) programra állítjuk a gépet. (Ha nincs gépünk, a hozzávalókat
egy nagy edényben összekeverjük. A továbbiakban „A kenyérkészítés folyamata" c.
részben leírtak szerint járunk el. )
A MANUAL program befejezése után a tésztát olajjal kikent sütõformába töltjük,
pihentetjük, vízzel megkenjük. A sütõ aljába forró vízzel telt lábast állítunk. 240°C-ra
(gáztûzhelynél 5-ös fokozat) elõmelegített sütõben sütjük kb. 45 percig (tûvel
megnézzük, ragad-e meg a tészta). Ha a teteje mar barna, letakarjuk alufóliával
|