Szalonnás kenyér
3 g szárazélesztõ vagy 1 dkg friss élesztõ, 20 dkg búzaliszt, 20 dkg rozsliszt, 1
kiskanál só, 1 mokkáskanál cukor, 10 dkg f füstölt szalonna., 1 fej vöröshagyma,
2,5 dl víz. A szalonnát kockára vágjuk, kiolvasztjuk, a hagymát is megvágjuk és üvegesre
pároljuk a szalonna zsírjában. Megvárjuk, míg kihûl. Kézben belerakjuk a
dagasztóedénybe az élesztõt, a lisztet, a sót, a cukrot, hozzáadjuk a szalonnát és a
hagymát, végül pedig a vizet. A FRENCH BREAD programon megsütjük.
Spanyol kenyér
3 g szárazélesztõ vagy 15 dkg finomliszt, 15 dkg rozsliszt, 10 dkg kukoricaliszt, 1
kiskanál só, 1 kiskanál cukor, 1 evõkanál tejpor, 3 dl víz, 1 dkg friss élesztõ,
Az élesztõt a dagasztóedény aljára szórjuk, illetve morzsoljuk, ráöntjük a búza-,
kukorica- és rozslisztet, a sót, a cukrot, a tejport és a vizet. A WHITE BREAD menüt
kiválasztva elindítjuk a programot.
|