Krumplis félbarna kenyér
3 dkg friss élesztõ, 40 dkg finomliszt, 20 dkg barna rozsliszt, 3 közepes nagyságú
krumpli, 1 evõkanál olaj, 1 kiskanál cukor, 2 kiskanál só, 1 csapott kiskanál õrölt
köménymag, 4 dl langyos víz, egy csipet aszkorbinsav.
Az élesztõt a cukorral, 1,5 dl vízzel összekeverjük, és hagyjuk felfutni. A krumplit
héjában megfõzzük, meghámozzuk. A nagy dagasztóedénybe beletöltjük a lisztet, a
sót, a köménymagot, az olajat, a vizet a csipetnyi aszkorbinsavval, és miután
áttörtük, a krumplit is. Hozzáöntjük a felfutott élesztõt. A tésztát hagyományos
módon vagy kenyérsütõ géppel a FRENCH BREAD, MANUAL programon
megdagasztjuk, majd lisztezett, konyharuhával belelt ajtóban vagy kikent
sütõformában pihentetjük, végül megsütjük.
|