Barna kenyér
1 1/2 kiskanál szárazélesztõ (3 g), 20 dkg finomliszt, 20 dkg rozsliszt, 2,8 dl langyos
író, 1 kiskanál só, 1 mokkáskanál cukor, 1 kiskanalnyi margarin nagy vaj, (egy csipet
aszkorbinsav).
A sütõedénybe beletesszük az élesztõt, majd a 20 dkg rozslisztet és a 20 dkg
finomlisztet, a kiskanál sót, a kiskanál cukrot és a diónyi margarint. 2,8 dl langyos
írót öntünk rá. Az író több szempontból is fontos: a rozskenyér erõsebb savanyítást
kíván mind az ízhatás, mind a kelés miatt. Ha nincs írónk, helyettesítsük vízzel és
joghurttal vagy kefirrel!
Mivel barna kenyérre vagy rozskenyérre nincs külön menüválasztási lehetõség, a
fehér kenyér (WHITE BREAD) programon sütjük meg. Elõre is programozhatjuk a
megfelelõ idõ beállításával.
A sütés ideje hosszabb, mint a fehér kenyere. Ezt az oldalt levõ szabályozó DARK
fele állításával érhetjük el.
|