Fehér kenyér (kovászmaggal)
1 1/2 kiskanál szárazélesztõ, 2 evõkanál kovászmag (elõzõ kenyér tésztájából, 30 dkg
finomliszt, 30 dkg rétesliszt, 1 kiskanál só, 1 kiskanál cukor, 4 dl langyos víz.
A gép nagy sütõedényébe beleszórunk 1/2 csomag szárazélesztõt, majd ráöntjük a
kétféle lisztet, a sót és a cukrot. A kovászmagot megáztatjuk 2 dl langyos vízben,
majd a többi vízzel együtt a sütõedénybe töltjük.
A gépet fehér kenyér (WHITE BREAD) programra állítjuk be, a fokozatkapcsolót
DARK állásba tesszük.
A kovászmaggal készült kenyér mindig ízesebb, mint a csak élesztõvel készült, ezért
érdemes az elsõ dagasztás végen két evõkanálnyi tésztát kivenni, és
hûtõszekrényben tárolni a következõ sütésig.
|