Francia kenyr (Baguette)
1 1/2 kiskanl szrazlesztõ (3 g) vagy 1 /4 csomag friss lesztõ (kb. 1 dkg), 26 dkg
finomliszt, 14 dkg bzadara, 2 dl forr vz, 1 kiskanl cukor, 1/2 mokkskanl s, 2
dl langyos vz, egy csipet aszkorbinsav.
A bzadart a kt dl vzzel leforrzzuk, s hagyjuk kihûlni (esetleg egy tnyron
szttertjk, hogy hamarabb hûljn). A dagasztednybe a szoksos mdon elõszr
az lesztõt, majd a lisztet, a st, a cukrot, a kihûlt dart tesszk, vgl beleontjuk a 2
dl langyos vizet. A kenyrstõ gpet a FRENCH BREAD programra lltjuk, s
elindtjuk. Ha hagyomnyos formban szeretnnk megstni, akkor MANUAL
zemûre lltjuk a gpet, s a ksz tsztt lisztezett deszkra bortjuk. Hossz
hengert formlunk belõle, zsrozott tepsiben mg egyszer kelni hagyjuk (kb. negyed
rig) Stõbe ttel elõtt a tetejt tejjel megkenjk, majd 240 C-on 15 percig, 200 C-on
tovbbi 30 percig stjk.
|