Vegetáriánus kenyér I. (egyszerû csapati)
50 dkg finomliszt, 5 dkg vaj, kevés só, meleg víz.
A langyos, megszitált liszthez adjuk a sót, meleg vízzel lágy tésztát gyúrunk és
nagyon jól kidolgozzuk. Letakarva 60 percig kelesztjük, majd a tésztából akkora
darabokat veszünk ki, hogy 3 cm átmérõjû golyókat tudjunk gyúrni belõle A
golyókat a lisztezett gyúródeszkán lelapítjuk, kb. 15 cm átmérõjû, nagyon vékony
kerek lappá kinyújtjuk. A tetejét belisztezzük. Egyszerre több lapot készítsünk elõ.
Palacsintasütõben süssük meg a lapok mindkét oldalát. Akkor jó, ha a tészta kezd
elszínezõdni és felhólyagosodni. Ezután helyezzük a tésztát rácsos lapátra, tartsuk
nyílt lángba és süssük tovább. Vigyázzunk, hogy el ne égessük. Ha megsült, kenjük
be vajjal a tetejét, és egymásra halmozva lefedve tartsuk
|