Svéd száraz kenyér - Knäcke-Brot
1 kg Graham-liszt, 20 dkg finomliszt, 1 dkg só, 1 dkg köménymag, 1,5 dl étolaj,
0,5 l víz
A Graham-lisztet a vízzel jól átdolgozzuk, majd belekeverjük a finomlisztet, a sót és a
köménymagot. Ezután 2-3 órán át pihentetjük. Ez idõ letelte után átdagasztjuk,
hozzáadjuk az olajat, amit elõzõleg 40 °C-ra felmelegítettünk. Az olaj teljes
bedolgozása után a tésztát 2-3 mm vastagra nyújtjuk és csörögemetszõvel 4x8 cm
nagyságú lapokat vágunk, majd felületét megszurkáljuk. Az így elkészített
lapocskákat sütõlapra helyezzük és forró sütõben megsütjük. Rendkívül tartós,
egymagában fogyasztva is ízletes.
|