Magokkal ízesített kenyér II.
70 dkg finomliszt, 10 dkg szójaliszt, 5 dkg borsóliszt, 4 dkg élesztõ, 2 dkg cukor,
1 dkg só, 5 dkg napraforgómag, 5 dkg tökmag, 2 evõkanál étolaj.
Az élesztõt langyos, cukros, lisztes vízben megkelesztjük. A liszteket átszitáljuk, a
napraforgó-, a tökmagot és a sót hozzákeverjük. A megkelt élesztõt a liszthez öntjük,
és annyi vizet adunk hozzá, hogy közepes keménységû legyen a tésztánk. Ezután
letakarva 40-50 percig kelesztjük. Ez idõ letelte után lisztezett gyúródeszkára borítjuk
a tésztát, lázán átgyúrjuk, zsírozott, lisztezett tepsibe helyezzük, 40 percig ismét
kelesztjük, étolajjal bekenjük. Elõmelegített sütõben kb. 50 percig sütjük, s ha kész,
ismét bekenjük étolajjal.
|