Magokkal ízesített kenyér I.
50 dkg korpás liszt, 50 dkg rozsliszt, 10 dkg lenmag, 10 dkg szezámmag, 10 dkg
mogyoró (elhagyható), 5 dkg mandula, 4 dkg élesztõ, só, 1 kávéskanál méz.
Az élesztõt mézes, langyos vízzel, kevés liszttel kelesztjük. Közben a liszteket
átszitáljuk, összekeverjük a lenmaggal, a szezámmaggal, a ledarált mogyoróval, a
mandulával és vizet adunk hozzá. Ezután hozzáadjuk a megkelt élesztõt, és addig
dagasztjuk, amíg a tészta felülete sima nem lesz. 45 percig kelesztjük, majd kivajazott
tepsibe tesszük. Letakarva ismét 30 percig kelesztjük. Elõmelegített sütõben közepes
tûzön 50-60 percig sütjük.
|