Fokhagyms kenyr
50 dkg liszt, 1 dl tej, l,5 dl vz, cukor, 2 tojs, 10 dkg napraforgolaj, 3 dkg ttrt
fokhagyma, 1 evõkanl aprra vgott petrezselyemzld, 1 mokkskanl majornna
(elhagyhat), 1 mokkskanl s.
Az lesztõvel, 1 dl langyos tejjel, kevs cukorral s kis mennyisgû liszttel kovszt
ksztnk, 15-20 percig kelesztjk. Kzben a tojsokat a meglangyostott vajjal, az
olajjal, a sval s S dkg liszttel jl elkeverjk. Ezutn sszedolgozzuk a megmaradt
liszttel, a tbbi vzzel s a megkelt kovsszal. Ha befejeztk a dagasztst, a tsztt
konyharuhval letakarjuk s 60 percig kelesztjk, azutn hozzadjuk az ttrt,
ppestett fokhagymt, a fûszereket, vatosan tgyrjuk s kivajazott, keskeny,
magas tepsibe helyezzk. A tszta tetejt tejjel bekenjk s szles pengjû kssel
bevagdossuk. Elõmelegtett, 220 C-os stõben 50-60 percig stjk.
|