Croissant
60 dkg liszt 1 joghurt 2 dl tej 5 dkg élesztõ 1 tk. cukor 2 tk. só, összegyúrni, 6-8 részre
osztani, pihentetni 1 (Rama) margarin
Korong alakúra nyújtani a 8 tészta réteget, egymásra téve fagyos margarint a rétegek
közé reszelni/szeletelni, 6-8 cikkre vágni, kiflire összetekerni, esetleg meg másfél
órát keleszteni. Tetejét tojás sárgájával megkenni, esetleg sajtot vagy sót szórni rá,
sütni.
Az eddigi tapasztalatok alapján a 2. kelesztés is nagyon jót tesz neki. Az anyósom
nem 6-8 nagy croit sütött, hanem téglalap alakúra nyújtotta a rétegeket és sok
kiflicskét csinált belõle, olyan 8 centiseket. Én a hétvégén úgy akarom kipróbálni,
hogy kis croikat csinálok és egy kis kocka sajtot, illetve sonkát rakok bele.
|