Burgonyás kenyér III.
35 dkg finomliszt, 50 dkg fõtt, áttört burgonya, 1 dl tej, 1 dkg élesztõ, 2 szem
kockacukor, kevés só, 2 evõkanál. olívaolaj .
Az élesztõt langyos, cukros tejben megkelesztjük, a burgonyát meghámozzuk és
egészben puhára fõzzük, melegen áttörjük, hagyjuk kihûlni. A lisztet átszitáljuk,
hozzáadjuk a sót, a megkelt élesztõt, és közepes keménységû tésztát dagasztunk. Az
olajat közben ráöntjük és beledolgozzuk. Ha kész, a tésztát - ízlés szerint forrázzuk,
zsírozott, lisztezett sütõlapra helyezzük. Letakarva, meleg helyre tesszük és 1,5 órán
át kelesztjük. A megkelt tészta felületét 2-3 helyen megvágjuk. Elõmelegített sütõben,
közepes melegben 50-60 percig sütjük. Közben néhányszor vízzel bepermetezhetjük.
|