Almatorta
25 dkg finomlisztet
17 dkg margarint
1 tojás sárgáját
egy csipet sót
kis vizet vagy tejfölt összedolgozunk és kellően rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Egy éjjelen át pihentetjük.
Másnap vékonyra nyújtjuk és egy kisebb és egy nagyobb kerek lapot formálunk belőle. A nagyobbal kibéleljük a tortaformát.
1 kg almát
2 dkg vajon
kis citromlével
2 evőkanál cukorral
½ citrom héjával pépessé pároljuk.
Megtöltjük a tortaformát és a kisebbik lappal lefedjük. Forró sütőben pirosra sütjük. Melegen kivesszük a formából és lehűtjük.
Még melegen megkenjük baracklekvárral.
Ha kihűlt,
20 dkg porcukrot
1 citrom levével
1 tojás fehérjével 15 pecig keverünk,
majd rácsurgatjuk sütire, de nem vonjuk be vele egészen, márványos legyen a teteje.
|