Gymlcskenyr
Hozzvalk:
4-6 szemlyre:
6 db tojs, 12 dkg cukor, 12 dkg liszt, 3 dkg olvasztott vaj, 1 db reszelt citromhj, 5 dkg durvra vgott di, 3 dkg tcsokold, 3 dkg mazsola, 10 dkg kandrozott gymlcs
Elkszts:
A tojsok srgjt habosra kikeverjk. Az aprra vgott kandrozott gymlcst. az tcsokoldt, a durvra vgott dit, a mazsolt, a reszelt citromhjat, a lisztet sszekeverjk s a tojssrgjhoz adjuk. A tojsfehrjbl a cukor hozzadsval kemny habot ksztnk, amit lazn sszekevernk a tojssrgjval, s vgl hozzadjuk az olvasztott vajat. Kizsrozott, liszttel meghintett formban, gyenge hmrsklet stben kb. 50-60 percig stjk. Porcukrozva tlaljuk.
|