Gyümölcskenyér
· Hozzávalók:
5 tojás
15 dkg cukor
10 dkg langyos vaj
3-4 ek rum
10 dkg darabosra vágott dió
10 dkg mazsola
10 dkg csokoládé
10 dkg cukrozott gyümölcs
esetleg aszalt gyümölcs
kemény gyümölcsíz
4 ek rétesliszt
· Elkészítés:
A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, a vajjal, és a rummal. Hozzáadjuk az előzőleg lisztbe mártogatott diót, a megtisztított és félbevágott mazsolát, az apró kockákra vágott csokoládét, a cukrozott gyümölcsöt, az aszalt gyümölcsöket és a kis kockákra vágott gyümölcsízt. Beleszórjuk a réteslisztet, végül óvatosan elvegyítjük a tojásfehérjékből vert kemény habbal. Egy őzgerincformát vajjal kikenünk, porcukorral beszórunk, beleöntjük a masszát.
Nem forró sütőben, lassú tűznél sütjük.
|