Gymlcskenyr
· Hozzvalk:
5 tojs
15 dkg cukor
10 dkg langyos vaj
3-4 ek rum
10 dkg darabosra vgott di
10 dkg mazsola
10 dkg csokold
10 dkg cukrozott gymlcs
esetleg aszalt gymlcs
kemny gymlcsz
4 ek rtesliszt
· Elkszts:
A tojssrgkat habosra keverjk a cukorral, a vajjal, s a rummal. Hozzadjuk az elzleg lisztbe mrtogatott dit, a megtiszttott s flbevgott mazsolt, az apr kockkra vgott csokoldt, a cukrozott gymlcst, az aszalt gymlcsket s a kis kockkra vgott gymlcszt. Beleszrjuk a rteslisztet, vgl vatosan elvegytjk a tojsfehrjkbl vert kemny habbal. Egy zgerincformt vajjal kikennk, porcukorral beszrunk, belentjk a masszt.
Nem forr stben, lass tznl stjk.
|