Gyümölcsjoghurtos muffin
Hozzávalók: (12db)
• 12 dkg teljes kiőrlésű liszt (ha nincs, mehet az egész finomlisztből)
• 14 dkg finomliszt
• 2 teáskanál sütőpor
• ½ teáskanál szódabikarbóna
• 1 teáskanál fűszer ízlés szerint (pl. vanília, fahéj)
• 6 dkg apróra vágott csokoládé, stb.
• 25 dkg friss gyümölcs vagy befőtt
• 1 tojás
• 14 dkg barna cukor
• 0,8 dl növényi olaj vagy 12, 5 dkg puha vaj vagy margarin
• 2,8 dl gyümölcsjoghurt (a recept erdei gyümölcsöset ajánl)
Elkészítés:
1. Béleld ki a sütőformákat papírral, vagy margarinnal kend ki őket!
2. Melegítsd elő a sütőt 180 °C-osra! Kizsírozzuk a sütőformát, vagy belehelyezzük a sütőpapír formákat.
3. Keverd össze a kétféle lisztet a sütőporral, szódabikarbónával, fűszerekkel, mogyoróval illetve mazsolával, aszalt gyümölccsel vagy csokoládé darabokkal.
4. Tisztítsd meg és aprítsd fel a gyümölcsöt. Ha befőttet használsz, csöpögtesd le, majd vágd azt is kisebb darabokra!
5. Egy másik edényben könnyedén ved fel a tojást. Add hozzá a cukrot, a zsiradékot, a joghurtot, majd alaposan keverd el.
6. Dolgozd össze a lisztes keverékkel, végül óvatosan forgasd bele a gyümölcsdarabokat is.
7. A tésztát azonnal adagold a sütőformába, és az előmelegített sütőben (180 °C-on, légkeveréses rendszerben 160 °C-on) 20-25 perc alatt süsd aranybarnára!
|