SERTÉSSZELET MUSTÁROS GOMBÁVAL
Hozzávalók: (4 személyre)
50 dkg sertéscomb, 15 dkg gomba, 2 dl tejföl, 3 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál mustár, 1 csokor petrezselyemzöld, 3 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só és fekete bors.
Előkészítése:
A sertéscombot szeletekre vágom, megsózom, majd lisztbe mártom és 1 evőkanál olajon mindkét oldalát átsütöm. Tűzálló tálba teszem. A visszamaradt zsíradékra öntöm a megmaradt olajat és rádobom a megmosott felszeletelt gombát. Megsózom, megszórom a finomra metélt petrezselyemzölddel, és megborsozom. Fedő alatt saját levében puhára párolom, majd zsírjára sütöm. Ezután belekeverem a mustárt és a tejfölt.
Elkészítése:
A hússzeletek tetejét vastagon megkenem a tejfölös-mustáros-gombás raguval. A tálat lezárom, és forró sütőben addig párolom, amig a hús meg nem puhul. Párolt brokkoli vagy karfiol, esetleg burgonya a hozzáillő köret.
|