SONKÁS TEPSIS PIZZA
Tészta:
1 kg liszt, 2,5 dkg élesztő, 1-1 evőkanál só és cukor. ½ l víz, ½ dl étolaj.
Feltét:
10 dkg darált paradicsom, csipetnyi oregánó, 30 dkg mozzarella sajt, 30 dkg házisonka.
Elkészítés:
Az 1 kg liszt közepébe egy kis mélyedést vájunk, belerakjuk az élesztőt, a cukrot és egy kis langyos vizet. Amikor az élesztő egy kicsit felfut, összegyúrjuk a vízzel és az olajjal. Az így elkészített tésztát gombóc formára gyúrjuk, lekenjük olajjal, majd kb. 1 óráig pihentetjük.
Ezután ujjnyi vastagra nyújtjuk, és a tetszőleges formába helyezzük. A tésztára egyenletesen rétegelve helyezzük rá a darált paradicsomot, a sajtot, majd pedig a szeletelt sonkát és végül szórjuk meg oregánóval.
Az így elkészített tésztát helyezzük 180 oC-os, előre melegített sütőbe és kb 20 percig süssük. Mikor a tésztája kenyérbarnára sült, vegyük ki és fogyasszuk egészséggel!
|