SVÉD KALOPSZ
Marha paprikás
Hozzávalók:
Marhafartő v. marhacomb /felsál/ v. marhaszegy.
1,5 kg hús, 3 db nagy hagyma, 2 db babérlevél, 3 db sárgarépa, 8 db szegfűbors (egész), 2 evőkanál olaj, só, bors, pirosarany, kevés fokhagymakrém, ketchup, 5-10 szójacsepp a végén, 1 erőleveskocka.
Elkészítés:
A húst kockára vágni, kicsit klopfolni, borsozni, kevés olajon hirtelen megpirítani.
Kuktába a vöröshagymát kicsit megpirítom, olajon az összes hozzávalót a sárgarépa és a szójaszósz kivételével hozzáadom. Beleteszem a húst, felöntöm annyi vízzel, hogy jól ellepje, kb 40-50 percig főzöm. Tűzről leveszem, beleteszem a sárgarépát, még kb 10 percig főzöm. Ha megfőtt leszűröm. 2 evőkanál réteslisztet ½ dl vízzel simára keverek, a leszűrt levet behabarom. A szójacseppet belekeverem, a végén az összes hússal összekeverem.
Tésztával, céklasalátával tálalom
|