HUSI-MUSI
Hús: lehet lapocka (szeletelve), pulykacomb, pulykaszárny, csirkecomb, csirkemell.
A húsokat besózom, sok mustárból, összezúzott fokhagymából és vöröshagymából, majorannával és borssal ízesített páccal bekenem (esetleg pici kechupot is lehet beletenni), kacsasütőben pácolni hagyom. (minimum 2 óra, de lehet előző esete is elkészíteni, és hűtőbe pácolni másnapig)
2 dl. fehérbort, 2 dl. olajat és 1-2 dl. vizet öntök alá és rá (függ a hústól és a mennyiségtől), és sütőben sütöm, (lapockánál 2 óra, pulyka-csirke l-l,5 óra) majd a kacsasütő egyik felébe húzom a húsokat és másik felébe zöldségkeveréket (AZTÉK) öntök és a lében megforgatom. Tovább sütöm 0,5-1 órá
|