TIRAMISU
Hozzávalók:
25 dkg babapiskóta, 20 dkg mascarpone krémsajt, 200 ml tejszín, 2 evőkanál cukor, 300 ml erős kávé, rum ízlés szerint, kakaópor, csokoládéreszelék a díszítéshez.
Elkészítés:
Keverjük össze a mascarpone-t a cukorral és a tejszínnel.
Keverjük össze a kávét a rummal , ebbe áztassuk be a babapiskótákat addíg, míg a külseje magába szívja a kávét, de a belseje ropogós marad. Egy közepes méretű tálca aljára fektessünk le egy réteg megáztatott babapiskótát, majd tegyük rá az összekevert mascarpone-krémet. Végül szórjuk meg a tetejét kakaóporral. Ismételjük meg ezt a műveletet úgy, hogy a végén a teteje mascarpone krém legyen. Tegyük a hűtőszekrénybe legalább 5 órára, de legjobb, ha egy teljes éjszakát áll. Tálalás előtt a tetejét szórjuk meg kakaóporral és csokireszelékkel.
|