TIRAMISU (tortaformába)
Hozzávalók (8 személy részére):
4 tojássárgája, 120 g porcukor, 1 mk. Őrölt fahéj, 500 g natúr tejszínes krémsajt,1 dl erős feketekávé, ½ dl rum v. konyak, 300-350 g babapiskóta, 1 e.k. kakaópor.
A tojássárgákat habosra keverjük a porcukorral és a fahéjjal. Apránként hozzáadjuk a krémsajtot, azzal is jól elkeverjük, hogy a krém könnyű legyen.
Erős feketekávét főzünk. Mélytányérba öntjük. Hozzáadjuk a rumot és gyors mozdulatokkal, hogy el ne ázzanak megforgatjuk benne a babapiskótákat. Egy sort belerakunk egy 24-26 cm tortaforma aljára, az oldalát pedig félbetört babapiskótával rakjuk ki.
Rásimítjuk a krém ½-ét, majd ismét piskóta következik, s a tetejére ismét krém.
Fóliával letakarjuk és legalább 5-6 órára (még jobb, ha tálalás előtt 1 napra) hűtőszekrénybe tesszük. Tálaláskor vastagon meghintjük kakaóporral.
|