TEKNŐS
6 tojásból lekváros piskótatekercset készítünk.
Krém:
· 3 tojássárgáját 14 dkg cukorral, 1 vanilincukorral, 1 vanília ízű pudingporral 3 dl tejben összefőzünk. Hűlni hagyjuk.
· 2 dl tejszínt kemény habbá verünk
· 8 mokkáskanál (1) zselatint 2 dl langyos vízzel simára keverünk és forrásig hevítjük, majd langyosra hűtjük.
A 3 kész masszát összekeverjük és különböző gyümölcsöt teszünk bele.
Összeállítás:
A piskótatekercset 1 cm széles darabokra szeleteljük és kibélelünk vele egy közepes tálat.
Beleöntjük a krémet, a tetejére a megmaradt piskótákat tesszük. Hűtőbe dermesztjük, utána tálcára öntjük.
|