TÚRÓTORTA
½ liter tejet felforralunk, majd kihűtjük. Összeturmixoljuk 20 dkg porcukorral. 2 dkg zselatinnal, 25 dkg túróval és 1 csomag vanilincukorral.
A tortaformát kibéleljük folpackkal és az aljára pár kanál turmixolt krémet teszünk. majd rétegezzük háztartási keksszel vagy babapiskótával vagy saját sütésű piskótával.
Ismét a turmixkrém következik, majd friss gyümölcsöt szórunk bele (meggy, cseresznye stb.). Következik a keksz vagy piskóta, majd a turmix, friss gyümölcs és a tetejére ismét turmixos krém.
Egy eper vagy puncspudingot főzünk és kb. felét a torta tetejére öntjük, friss gyümölccsel díszítjük. Gyümölcskocsonyával szilárdítjuk, kb. 12 órára hűtőszekrénybe tesszük.
|