OROSZKRÉM ÉS GESZTENYE TORTA
Piskóta hozzávalók:
8 tojás, ½ kg porcukor, 40 dkg rétesliszt, 1 sütőpor, 8 evőkanál víz.
Gesztenyekrém:
½ l. tejet felfőzni 2 tojássárgájával, 20 dkg kristálycukorral, 3evőkanál rétesliszttel.
Gesztenyemasszát átnyomni, előtte rumot tenni bele. 1 Rámát kikeverni. Ezeket összekeverni. Rumot ízlés szerint tenni bele kb. ½ dl.
Oroszkrém:
½ l. tejet felfőzni, 2 tojássárgájával, 20 dkg cukorral. 1 Rámát kikeverni 2 cs. vanilliáscukorral, majd hozzákeverni a kihűlt főzött krémet.
5 dkg mazsolát langyos rumos teába jól megáztatjuk. A krémbe keverjük.
A lapokat vékonyan baracklekvárral megkenni.
Tejszín: ½ l dobozos tejszín, mikor majdnem felverődik, akkor 1 cs. habfixálót beletenni+ 1 evőkanálcukor és 1 vaníliás cukor.
|