OROSZKRM S GESZTENYE TORTA
Piskta hozzvalk:
8 tojs, ½ kg porcukor, 40 dkg rtesliszt, 1 stpor, 8 evkanl vz.
Gesztenyekrm:
½ l. tejet felfzni 2 tojssrgjval, 20 dkg kristlycukorral, 3evkanl rtesliszttel.
Gesztenyemasszt tnyomni, eltte rumot tenni bele. 1 Rmt kikeverni. Ezeket sszekeverni. Rumot zls szerint tenni bele kb. ½ dl.
Oroszkrm:
½ l. tejet felfzni, 2 tojssrgjval, 20 dkg cukorral. 1 Rmt kikeverni 2 cs. vanilliscukorral, majd hozzkeverni a kihlt fztt krmet.
5 dkg mazsolt langyos rumos teba jl megztatjuk. A krmbe keverjk.
A lapokat vkonyan baracklekvrral megkenni.
Tejszn: ½ l dobozos tejszn, mikor majdnem felverdik, akkor 1 cs. habfixlt beletenni+ 1 evkanlcukor s 1 vanlis cukor.
|