OLASZ GOMBARAGU
Hozzávalók:
2 evőkanál olaj, vöröshagyma, sárgarépa, fehérrépa, 4 evőkanál paradicsompüré, 2 dl víz, babérlevél, bors, kakukkfű, bazsalikom, rozmaring, vörösbor, 40 dkg gomba, spagetti tészta
Elkészítés:
2 evőkanál olajon megpirítunk egy kiskanálnyi apróra vágott vöröshagymát, hozzáadunk 1-1 szál reszelt sárgarépát és fehérrépát, és együttnéhány percig sütjük. Egy babérlevéllel, késhegynyi törött borssal, csipet kakukkfűvel, bazsalikommal, szárított, őrölt rozmaringgal fűszerezzük. Fedő alatt, lassú tűzön egy óráig pároljuk, ügyelve, nehogy zsírjára süljön, az elfőtt levet kevés vörösborral pótoljuk. Végül belevágunk cikkekre 40 dkg megtisztított gombát, együtt még 5 percig puhítjuk. A tányérokat sós vízben főtt spagettivel alapozzuk, arra tálaljuk a gombaragut. Kínálhatunk hozzá külön tálkában reszelt sajtot.
|