MLNS RAFFAELLO TORTA
Hozzvalk:
10 dkg liszt, 4 tojs, 15 dkg cukor, 12 dkg vaj, 7 dkg kkuszreszelk, 20 db Raffello desszert, 25 dkg mlna, 5 dl tejszn, 10 dkg srgabaracklekvr, 3 csapott evkanl stpor, 2 habfixl por, 1 vanillin.
A kkuszreszelket szraz serpenyben aranysrgra pirtjuk. A vajat sszekeverjk a cukorral s a vanlis cukorral. A tojsokat sztvlasztjuk, a srgkat egyenknt a krmbe keverjk. Hozzadjuk a lisztet, a stport s a kkuszreszelket. A tojsfehrjt kemny habb verjk s a krmhez keverjk. A tsztt stpaprral kiblelt 26 cm tmrj tortaformba tltjk. Elmelegtett stben 175 oC-on 30 percig stjk. A kihlt tszta belsejt kanllal kiszedjk gy, hogy alul s oldalt 1 ½ cm-es rsz maradjon. A belsejt sztmorzsoljuk. 14 Raffaello-t kis darabokra vgunk. A tejsznt a maradk cukorral s a habfixlval habb verjk. Belevegytjk a felaprtott desszertet, majd hozzadunk 20 dkg mlnt. A masszt kposan a kivjt regbe tltjk. A megmelegtett srgabaracklekvrt a torta szlre kenjk, s belenyomkodjuk a tortamorzsa ½-t. A maradk Raffaello-t flbevgjuk s a flretett mlnval egytt a torta szlre helyezzk. A tortt a maradk kkuszreszelkkel dsztjk. Fogyasztsig htszekrnyben troljuk
|