MÁLNÁS RAFFAELLO TORTA
Hozzávalók:
10 dkg liszt, 4 tojás, 15 dkg cukor, 12 dkg vaj, 7 dkg kókuszreszelék, 20 db Raffello desszert, 25 dkg málna, 5 dl tejszín, 10 dkg sárgabaracklekvár, 3 csapott evőkanál sütőpor, 2 habfixáló por, 1 vanillin.
A kókuszreszeléket száraz serpenyőben aranysárgára pirítjuk. A vajat összekeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat egyenként a krémbe keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a kókuszreszeléket. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és a krémhez keverjük. A tésztát sütőpapírral kibélelt 26 cm átmérőjű tortaformába töltjük. Előmelegített sütőben 175 oC-on 30 percig sütjük. A kihűlt tészta belsejét kanállal kiszedjük úgy, hogy alul és oldalt 1 ½ cm-es rész maradjon. A belsejét szétmorzsoljuk. 14 Raffaello-t kis darabokra vágunk. A tejszínt a maradék cukorral és a habfixálóval habbá verjük. Belevegyítjük a felaprított desszertet, majd hozzáadunk 20 dkg málnát. A masszát kúposan a kivájt üregbe töltjük. A megmelegített sárgabaracklekvárt a torta szélére kenjük, és belenyomkodjuk a tortamorzsa ½-ét. A maradék Raffaello-t félbevágjuk és a félretett málnával együtt a torta szélére helyezzük. A tortát a maradék kókuszreszelékkel díszítjük. Fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk
|