KARÁCSONYI MÉZESKALÁCS
50 dkg liszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1 zacskó őrölt fahéj, 8-10 db szegfűszeg összetörve, ¼ csomag Mézes süti fűszer /Kotányi/, 1 tojás.
Először 25 dkg mézet, 12,5 dkg cukrot, 12,5 dkg margarint együtt összeolvasztunk. Várunk, míg kicsit kihűl, majd a többi alkotórésszel összedolgozzuk.
A kiszaggatott süteményeket tojásfehérjével bekenjük. A sütőből kivéve kicsit várunk, langyosan szedjük ki a süteményeket.
Díszítés:
Sütés után tojásfehérjéből és cukorból készült mázzal kontúrozzuk.
Máz:
1 tojásfehérjéhez 15 dkg porcukrot adunk + pár csepp citromlé – gőz fölött keményre felverjük.
|