KARCSONYI MZES
Hozzvalk: (70-80 darabhoz)
12,5 dkg mz, 6 dkg kristlycukor, 5 dkg margarin, 1-1 mokkskanl rlt fahj, szegfszeg, szerecsendi, 25 dkg finomliszt, 1 stpor, 1 citrom hja, 1 tojs.
A dsztshez:
10 dkg vegyes finomsg, 1 tojsfehrjhez 10 dkg porcukor gz fltt felverve.
Elkszts:
A cukrot, margarint, mzet lbasban mrskelt tzn llandan kevergetve felolvasztjuk. A lbast hideg vzbe lltva a keverket kihtjk. Hozzadjuk a tojst, , majd a fszeres stporos liszthez keverjk. Lisztezett deszkn sszegyrjuk (kicsit ragacsos lesz), cipt formlunk fliba csomagolva min. 5 rra hidegre tesszk.
180 oC-os stben stjk majd. A tepsit zsiradkkal kikenjk. A tsztt 2-3 mm vkonyra nyjtjuk, formkkal kiszrjuk, stjk5-7 percig, a tepsiben hagyjuk kihlni.
A tojsfehrjt porcukorral gz fltt kemny habb verjk s ezzel dsztjk a mzes formkat.
|