HABOS-MEGGYES
A tepsit kibéleljük alufóliával, beleteszünk kb. 1 kg magozott meggyet.
Piskóta:
6 tojás fehérjét habosra keverünk 2 kanál vízzel, 8 kanál cukorral. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, 8 kanál lisztet és fél csomag sütőport.
Az elkészült massza felébe kakaót keverünk.
A meggyre először a barna, majd a sárga masszát öntjük, megsütjük. Ha megsült deszkára kiborítjuk.
Krém:
· 3 kanál liszt, 3 dl tej, 3 tojássárgája, 1 vanillincukor ŕ felfőzzük
· 25 dkg Ráma, 20 dkg porcukor összekeverjük, majd hozzákeverjük a kihűlt felfőzött krémet
A krémet a piskótára kenjük.
Tetejére kb ½ liter habmesterből kemény habot verünk.
|