GYÜMÖLCSÖS SÁRLOT
Sütés nélkül!
50 dkg málna v. 60 dkg eper, 40 db (20 dkg) babapiskóta.
Krém:
2 tojássárgája 1 cs. vanília, 2 púpozott evőkanál kristálycukor, 1 evőkanál rétesliszt, ½ l tej. Felfőzni (gőz fölött), hűlni hagyni.
Egy tortaformát kibélelünk folpackkal és hideg vízzel kiöblítjük.
2 dl tej+2 dl rum keverékébe beleforgatjuk a babapiskótákat, úgy, hogy rögtön kirakjuk a tortaforma alját és oldalát. (Ne legyen rés.) Ezután a tortaforma aljára a krém fele, a gyümölcs fele, piskóta, majd így továbbrakjuk. Tetejére piskóta kerüljön. ½ napra hűtőbe tesszük. A tortaformából óvatosan kivéve tejszínnel körbenyomjuk és díszítjük.
|