FEKETE ERDŐ TORTA
8 tojásból tortasütőben kakaós vizespiskótát sütünk.
Krém: 4 dl meggylé, 5 dkg vanília ízű pudingpor, 2 marék meggy, őrölt fahéj, 20 dkg kristálycukor. A pudingport kb ½ dl meggylével elkeverjük, a többit hozzávalót és a maradék meggylét felrakjuk forrni. Ha forr belefőzzük a pudingos meggylét.
Elkészítés:
A csokipiskótát 4-be vágjuk, az alsó lapra rátesszük a főzött meggykrémet, a többi lap közé felvert tejszínhab kerül.
Tejszín: 20 dkg tejszínhabpótló por, 4 dl hideg víz.
Tipp: Ha a tejszín elkészítésekor víz helyett meggylevet v. szörpöt használunk a tejszín rózsaszínű lesz. A rózsaszín krém kerülhet a torta 3. lapjára krémként.
|