FRANCIA KRÉMES
1 doboz szobahőmérsékletű Arvit mélyhűtött vajastésztát kétfelé osztunk. 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk és margarinnal átkent sütőlemezre rakjuk, megszurkáljuk. A felső lapot célszerű mindig előre felvágni.
Krém:
4 tojássárgáját elkeverünk 2 dl tejjel, 10 dkg cukorral, 11 dkg liszttel, 2 vaníliás cukorral.
5 dl tejet felforralunk, hozzáöntjük a lisztes tojásos édes keverékhez, majd vízgőz felett kevergetve készre főzzük.
4 tojás fehérjét 10 dkg cukorral felverjük, az alaphoz keverjük, vízgőz fölé tesszük.
Máz:
2 cs. tejszínhabpor felverve.
Összeállítás:
· tészta
· krém
· tejszínhab
· előre feldarabolt tészta
Tetejét porcukorral meghintjük.
|