BARACKOS SZELET
Hozzávalók:
Tészta: 3 db tojás, 90 gr kristálycukor, 90 gr finomliszt, 1 cs. Dr Oetker vanilincukor.
Krém: 4 evőkanál kristálycukor, 1 cs Dr Oetker vanília ízű pudingpor, 500 ml tej, 150 gr barackbefőtt.
Elkészítés:
A tojássárgáját az 1/3 cukorral és a vanilincukorral kihabosítjuk. A fehérjét a maradék cukorral habbá verjük. A tojáshabot elkeverjük a sárgájával, beleszitáljuk a lisztet és összekeverjük. Sütőpapírra vékony lapot kenünk és 160 0C-on megsütjük. A pudingporból, a cukorból és a tejből pudingot készítünk, a barackot belevágjuk és a tésztára öntjük. Hűtőben dermesztjük. A tejből és a habporból habot készítünk, feldíszítjük a szeleteket és a tejszínre barackdarabokat helyezünk.
|