BÓLÉ-KIVIS, ANANÁSZOS
Hozzávalók:
6 kivi, 1 ananász, ½ l ananászlé, ½ l narancslé, 2 dl citromlé, 2 üveg 0,7 l-es száraz pezsgő.
Elkészítés:
A kiviket meghámozzuk, négy részre vágjuk és felszeleteljük. Az ananászt meghámozzuk, a középső fás részt kivágjuk, és a gyümölcshúst kis kockákra aprítjuk.
A gyümölcsöket a lehűtött gyümölcslevekkel együtt egy bólés tálba öntjük. Tálalás előtt felöntjük a két üveg pezsgővel.
Tipp:
Ha gyerekeknek készítjük, alkoholmentesen is nagyon finom a bólé. A két üveg pezsgő helyett használjuk gyömbéres üdítőt.
A pezsgő hozzáadása előtt a bólét 1 napig hűtőszekrényben is tárolhatjuk. Így a gyümölcsízek jól összeérnek, a frissítő még harmonikusabb ízű lesz.
|