BOUNTY SZELET
Hozzávalók:
· Tészta: 8 tojásfehérje, 20 dkg cukor, 1 vaníliáscukor, 25 dkg kókuszreszelék, kevés vaj és zsemlyemorzsa.
· Krém: 20 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 1 vaníliáscukor, 8 tojássárgája, 10 dkg tortabevonó csokoládé.
Elkészítés:
A tojásfehérjét a cukorral és a vaníliáscukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket, majd kivajazott, morzsával meghintett tepsibe öntjük. ( A tepsi mérete lehetőleg 24x40 cm legyen.) Zsemlyeszínűre sütjük.
A krémhez a vajat, a porcukrot, és a vaníliáscukrot a tojássárgákkal kikeverjük. A tortabevonót gőz felett felolvasztjuk és langyosan belekeverjük a krémbe. Egyenletesen elosztjuk a krémet a tésztán, olvasztott csokoládét csorgatunk rá, és felszeletelve tálaljuk.
|