Vargabéles
Hozzávalók:
réteslap 1 csomag
finommetélt 30 dkg
sovány tehéntúró 50 dkg
tojás 4 db
margarin 10 dkg
cukor 20 dkg
mazsola 3 dkg
tejföl 5 dl
vaníliás cukor 1 csomag
reszelt citromhéj
Az áttört túrót elkeverjük a tojások sárgájával, a vaníliás porcukorral, tejföllel, reszelt citromhéjjal és a megmosott mazsolával. Beletesszük a kifőzött, leszűrt finommetéltet. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatos keverés mellet hozzáadjuk a masszához.
Egy magasszélű tepsit olvasztott margarinnal kikenünk és kibéleljük az egyik réteg réteslappal. Szétterítjük rajta a tölteléket, majd befedjük a réteslap másik részével. A tetejét margarinnal megkenve középmeleg sütőben megsütjük. Egyenlő kockákra vágva tálaljuk.
|