Slt tks rtes
1 doboz mirelit leveles-vajas tszta, 50 dkg tisztn mrt slt tk, 10 dkg mazsola, 5 dkg zabpehely, 1,5 dl tej, 1 tojs, fl citrom leve s reszelt hja, zls szerint mz, csipetnyi s.
A tltelkhez a zabpehelyre rntk 1 dl tejet s a felvert tojst. 15 percig pihentetem. Kzben a mazsolt megmosom, szrt leszedem. A slt tkt villval sszetrm, sszekeverem a mzzel s a citromlvel, majd hozzadom az ztatott zabpelyhet is. Citromhjjal s sval zestem. A felengedett tsztt kt rszre vgom. Lisztezett deszkn az egyik tsztadarabot kinyjtom, a szlre egy cskban felkenem a tks tltelk felt, majd szorosan felcsavarom. Kt vgt kiss sszenyomom, hogy a tltelk ne folyhasson ki belle. A msik tsztadarabot ugyangy elksztem. Tetejket a megmaradt tejjel bekenem, s az elmelegtett forr stben szp pirosra megstm.
|