Hjas kalcs
30 dkg hj, 40 dkg liszt, 2 tojssrgja, s, fehrbor, lekvr.
A hjat megtiszttjuk hrtyitl, hsdarln megdarljuk, s hideg helyre tesszk. A lisztbl, a tojssrgkbl, a fehrborbl rtestsztt gyrunk, jl kidolgozzuk, hogy apr hlyagok keletkezzenek a tszta felletn. Lisztezett gyrdeszkn 1.5 cm vastagra nyjtjuk, s kssel rsimtjuk a hjat. A tsztt knyvszeren sszehajtogatjuk, 1 cm vastagra nyjtjuk, s mg ktszer hajtogatjuk, kzben mindig legalbb 20 percet pihentetjk. Az utols pihentets utn fl cm vastagra nyjtjuk, forr kssel felvagdossuk 4 cm szles s 7 cm hossz darabokra. Mindegyik tsztadarabra egy dinyi lekvrt rakunk. Fl-behajtjuk, megszrjuk cukros mandulval vagy vagdalt dival. Sts eltt kt rt pihentetjk hideg helyen. Kzepes hmrsklet stben stjk.
|