Karcsonyfa
Tszta: 1 citrom, 4 tojs, 30 dkg cukor, 1 joghurt, 1,5 dl olaj, 20 dkg liszt, 1 kvskanl stpor.
Dszts: 25 dkg margarin + a formhoz, 15 dkg cukor, 2 tojs, nhny csepp zld telfestk, 1 kvskanl kaka.
Elkszts: A citromot alaposan megmossuk. Karcsonyfa alak stformt kikennk margarinnal, s beszrjuk liszttel. A stt 180 fokra (gzst 2-es fokozat) elmelegtjk.
Elkszts: A tojsokat mly tlba tjk, lazn felverjk. Hozzadjuk a cukrot, s habvervel addig keverjk, amg krmszer lesz. A joghurtot sszekeverjk az olajjal, s a masszhoz adjuk. Rszitljuk a lisztet, a stport s belereszeljk a citrom hjt. Az egszet sima tsztv kikeverjk, a formba ntjk, s a stben kb. 50 perc alatt aranybarnra stjk. A formban htjk ki (elz nap is elkszthetjk).
A krmhez a margarint habosra keverjk, majd hozzadjuk a cukrot, s tovbb habostjuk. Egyenknt hozztjk a tojsokat, s sima krmm keverjk. A krm ktharmadt megfestjk zld telfestkkel, ezzel bevonjuk a karcsonyfa "gallyas rszt". A maradk krm felhez hozztesszk a kakat, jl sszekeverjk s bevonjuk a karcsonyfa "trzst". A maradk natr krmmel "feldsztjk" a karcsonyft. 2-3 rra htszekrnybe tesszk.
|