Karcsonyi copf
2 csomag mirelit leveles tszta, 10 dkg vegyes kandrozott gymlcs, 5 dkg mazsola, 5 dkg mandula, 5 dkg vaj, 3 dkg cukor, 1 csipet fahj, 15 dkg porcukor.
A mazsolt, mandult, gymlcst a cukorral s a fahjjal sszevgva elkeverni, a tsztt 2-3 mm vastagra kinyjtani s a felolvasztott vajjal bekenni. Kt egyenl rszre vgni s elosztani rajta a tltelket. Ezutn szorosan felcsavarni s hosszban flbevgni. Kt-kt cskbl, amit a vgott felkkel egymsnak httal helyeznk, copfot csavarunk s a vgeit lenyomkodjuk. Enyhn bezsrozott tepsibe tesszk s hagyjuk, hogy megemelkedjenek. Elmelegtett stben 30-35 percig aranybarnra stjk. A porcukrot nhny csepp citromlvel s vzzel sszekeverve mzat ksztnk. A megslt copfokat ezzel bekenjk s rcson kihtjk. Felmelegtett citrommzat hasznlunk.
|