Nugtcsillag
Tszta: 25 dkg liszt, 2 dkg kaka, 12,5 dkg vaj, 7,5 dkg finomtott cukor, 7,5 dkg darlt mandula, 2 tojs.
A hozzvalkbl tsztt gyrunk s 2-3 rn t hideg helyen pihentetjk. A tsztt belisztezett gyrdeszkn 2 cm vastagra nyjtjuk, s a csillagokat formval szrjuk ki. A csillagokat stpaprral kiblelt stlemezen 175 fokra (gzst 2-es fokozat) elmelegtett stben kb. 10 percig stjk (vigyzat ha tl sttre sl, az ze kesernys lesz!).
Dszts: 5 dkg mogyor, 10 dkg puha mogyors nugt, 20 dkg stt bevoncsokold, cukorgyngy. Felmelegtett serpenyben megpirtjuk a mogyort, s a hjt konyharuhval ledrzsljk. A meghmozott mogyort finomra darljuk s elkeverjk a nugttal. 2-2 csillagot sszeragasztunk a mogyors nugtkrmmel, majd a tetejt a bevoncsokoldval kenjk be s sznes gyngycukorral dsztjk.
|